Οδοντίατροι Ηλιούπολη - Παξιμαδά / Τσακανίκου


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ


Τι είναι το υαλουρονικό οξύ:

Το υαλουρονικό οξύ είναι πολυσακχαρίτης του δέρματος, αποτελεί φυσικό συστατικό της επιδερμίδας, που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται. Η βασική ιδιοτητά του να συγκρατεί νερό, βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το νεανικό δέρμα περιέχει πάρα πολυ νερό το οποίο με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται, έως και 30% ανά 20ετία.

Δέρμα - Υαλουρονικό οξύ

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως, αντικαθιστούν με φυσικό τρόπο την ενυδάτωση και την υγρασία κι έτσι οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο και σφριγυλό.

Σε ποιές περιοχές γίνεται εφαρμογή:

  • Ρυτίδες χειλέων (καπνιστή)
  • Ρινοχειλικές αύλακες
  • Γραμμές μαριονέττας (στις γωνίες του στόματος)
  • Αύξηση του ογκού των χειλέων
  • Βελτίωση περιγράμματος χειλέων
Ρυτίδες χειλέων


Διαδικασία εφαρμογής:

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως αποτελεί μια ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία. Γίνεται υπο τοπική αναισθησία με την μορφή αναισθητικής αλοιφής στο δέρμα ή με την εφαρμογή ενδοστοματικής αναισθησίας. Είναι μια πολυ απλή διαδικασία και η εφαρμογή του διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Πιθανή είναι η εμφάνιση κοκκινίλας, οιδήματος ή σπάνια μώλωπα στην περιοχή της έγχυσης, η οποία όμως είναι παροδική και εξαφανίζεται στις επόμενες ημέρες.

Διάρκεια αποτελέσματος:

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του υαλουρονικού είναι άμεσα ορατά. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε περίπου 10 ημέρες, οπού και το υαλουρονικό έχει απορροφήσει τη μέγιστη ποσότητα νερού. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα φανεί αν χρειάζεται συμπληρωματική θεραπεία.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 6 μήνες έως 1 χρόνο, και η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές επιθυμούμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Υαλουρονικο Οξύ