Οδοντίατροι Ηλιούπολη - Παξιμαδά / Τσακανίκου


ΛΕΥΚΑΝΣΗ


Η λεύκανση των δοντιών είναι ο πλέον συντηρητικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν αισθητικά προβλήματα που αφορούν το χρώμα ενός ή όλων των δοντιών. Τα αίτια των οδοντικών δυσχρωμιών είναι ποικίλα. Οι χρωστικές μπορούν να ενσωματωθούν ή και να απορροφηθούν από τους ιστούς των δοντιών κατά την διάπλασή τους ή και μετά την ανατολή τους στη στοματική κοιλότητα. Αίτια που μπορούν να προκαλέσουν δυσχρωμία είναι: παλιές εμφράξεις, τραυματισμοί, διάφορα φάρμακα, απονευρώσεις, αλλά και χρωστικές από καφέ, τσάι, καπνό, κόκκινο κρασί.

Λεύκανση δοντιών


Τεχνικές Λεύκανσης


Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο, με ή χωρίς βοήθεια μιας φωτεινής πηγής ή στο σπίτι από τον ίδιο τον ασθενή, με τη βοήθεια ενός στοματικού νάρθηκα ( ο οποίος κατασκευάζεται για τον κάθε ασθενή, ώστε να εφαρμόζει τέλεια στο στόμα του) και την επίβλεψη του οδοντιάτρου.
Για την λεύκανση των ζωντανών δοντιών, καλύτερα αποτελέσματα έχουμε όταν συνδυασθούν οι δύο τεχνικές, δηλαδή: γίνεται μία εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα στο ιατρείο από τον οδοντίατρο, και στην συνέχεια ο ασθενής εφαρμόζει με νάρθηκα το λευκαντικό στο σπίτι για 1-2 εβδομάδες (για 1 ώρα την ημέρα). Ο ασθενής παρακολουθείται από τον οδοντίατρο κάθε 4-5 ημέρες για να παρακολουθεί την πορεία της λεύκανσης.

Για την λεύκανση άπολφων (απονευρωμένων) δοντιών, τα οποία σχεδόν πάντα εμφανίζουν δυσχρωμία η εφαρμογή του λευκαντικού γίνεται από τον οδοντίατρο στο ιατρείο. Πραγματοποιείται η κατάλληλη προετοιμασία στο δόντι και στην συνέχεια τοποθετείται το λευκαντικό μέσα στο δόντι. Κάθε 5 ημέρες γίνεται αλλαγή του λευκαντικού. Η διαδικασία αυτή πραγματοποείται 2-3 φορές.

Γενικά η λεύκανση είναι μέθοδος απόλυτα ασφαλής. Δεν προκαλεί προβλήματα στους σκληρούς και μαλακούς ιστούς ή της στοματικής κοιλότητας, όταν εφαρμόζεται σωστά από έμπειρο οδοντίατρο.

Λεύκανση άπαλφου πριν-μετά

Λεύκανση άπαλφου πριν-μετά

Λεύκανση άπαλφου πριν-μετά