Οδοντίατροι Ηλιούπολη - Παξιμαδά / Τσακανίκου


ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Κλινική αισθητική οδοντιατρική

Γεράσιμος Π. Δουβίτσας
Χαρίκλεια Παξιμαδά


Οδοντιατρικό Βήμα, 2008
320 σελ.
ISBN 978-960-89805-2-5

 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του αναπληρωτή καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεράσιμου Δουβίτσα, με τίτλο "Λεύκανση των δοντιών". 

Το προηγούμενο βιβλίο του καθηγητή με το ίδιο θέμα έχει κυκλοφορήσει ήδη σε δύο εκδόσεις και έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια οδηγό πολλών οδοντιάτρων που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη διαδικασία της λεύκανσης. 

Το νέο αυτό βιβλίο δεν αποτελεί την τρίτη έκδοση του προηγούμενου έργου του κ. Δουβίτσα, αφού γράφτηκε σχεδόν εξ αρχής, εμπλουτισμένο με νέα κεφάλαια και με τη συμμετοχή της Επ. καθηγήτριας Χαρίκλειας Παξιμαδά και της διδάκτορος Μαρίας Αντωνιάδου. 

Στόχος του συγγραφέα ήταν να αποτελέσει και αυτό το βιβλίο ένα βασικό βοήθημα για τους οδοντιάτρους που επιθυμούν να χαρίσουν μέσω της διαδικασίας αυτής όμορφα χαμόγελα στους ασθενείς τους. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει 14 κεφάλαια: στα πρώτα κεφάλαια δίνονται κάποιες βασικές αρχές αισθητικής και γίνεται μια ιστορική αναδρομή της διαδικασίας της λεύκανσης, ενώ ακολουθούν δυο κεφάλαια που έχουν να κάνουν με τις οδοντικές δυσχρωμίες και την αντιμετώπισή τους. Το 5ο κεφάλαιο αναφέρεται στην πρόγνωση της λεύκανσης των δοντιών και το 6ο στην επιλογή και προετοιμασία του ασθενή. Τα όσα αφορούν τα υλικά και τη χημεία στη λεύκανση των δοντιών βρίσκουμε στο 7ο κεφάλαιο, ενώ στο 8ο συναντάμε τις σύγχρονες συσκευές λεύκανσης. Στα δύο επόμενα περιγράφεται η λεύκανση δοντιών με ζωντανό πολφό και άπολφων δοντιών αντίστοιχα, ενώ στα τέσσερα τελευταία κεφάλαια ο συγγραφέας καταπιάνεται με το θέμα της διατήρησης του αποτελέσματος της λεύκανσης, τις επιπτώσεις από αυτή τη διαδικασία, την τεχνική μικροαποτριβής της αδαμαντίνης και κλείνοντας με κάποιες συνδυαστικές τεχνικές.